pasta

Mac & cheese – Ekte amerikansk makaronigrateng

Amerikansk mac & cheese er kosematen over all kosemat! Barnas favoritt, og kanskje også din?

Gylden mac and cheese, gratinert med sprøtt lokk, servert i mørk ildfast form. En hånd holder en serveringsskje med grateng. Lys bakgrunn, og grønne urter rundt.

15min / 35min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

300gmakaroni

5dlmelk

2sssmør

2sshvetemel

en halvtsmalt muskatnøtt

2tssennep

1tssalt og pepper (smak til)

200grevet ost (gjerne rester av forskjellige oster)

30ggriljermel

2sssmør (til toppingen)

Fremgangsmetode

Forvarm ovnen til 220 grader og gni en ildfast form inn med smør.
Kok makaroni i lettsaltet vann, til den er nesten helt gjennomkokt (al dente på italiensk). Hell av kokevannet og sett til side.
Varm opp melken i en kasserolle og hold varm uten at det koker.
Smelt smør i en annen, stor kasserolle på middels sterk varme. Rør inn hvetemelet og la massen varmes forsiktig opp under omrøring i ca. 1 minutt. Melblandingen må ikke brunes.
Spe med litt og litt av den varme melken mens du hele tiden rører. Jevningen skal være uten klumper før du tilsetter mer melk.
Kok opp sausen og ta bort fra varmen. Smak til med muskatnøtt, sennep, salt og pepper.
Rør inn revet ost i sausen (hold igjen et par spiseskjeer). Når osten har smeltet vendes makaronien inn. Fordel i den ildfaste formen.
Rør sammen griljermel, smeltet smør og det som er igjen av revet ost. Dryss blandingen i et jevnt lag over gratengen.
Stek mac and cheese midt i ovnen i 10-15 minutter, til sausen bobler og toppen har fått fin, gyllen farge. Server med litt ferske urter om du har.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit