pasta
Mac & cheese – Ekte amerikansk makaronigrateng
Amerikansk mac & cheese er kosematen over all kosemat! Barnas favoritt, og kanskje også din?
15min / 35min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
300 gmakaroni
5 dlmelk
2 sssmør
2 sshvetemel
en halv tsmalt muskatnøtt
2 tssennep
1 tssalt og pepper (smak til)
200 grevet ost (gjerne rester av forskjellige oster)
30 ggriljermel
2 sssmør (til toppingen)
Fremgangsmetode
Forvarm ovnen til 220 grader og gni en ildfast form inn med smør.
Kok makaroni i lettsaltet vann, til den er nesten helt gjennomkokt (al dente på italiensk). Hell av kokevannet og sett til side.
Varm opp melken i en kasserolle og hold varm uten at det koker.
Smelt smør i en annen, stor kasserolle på middels sterk varme. Rør inn hvetemelet og la massen varmes forsiktig opp under omrøring i ca. 1 minutt. Melblandingen må ikke brunes.
Spe med litt og litt av den varme melken mens du hele tiden rører. Jevningen skal være uten klumper før du tilsetter mer melk.
Kok opp sausen og ta bort fra varmen. Smak til med muskatnøtt, sennep, salt og pepper.
Rør inn revet ost i sausen (hold igjen et par spiseskjeer). Når osten har smeltet vendes makaronien inn. Fordel i den ildfaste formen.
Rør sammen griljermel, smeltet smør og det som er igjen av revet ost. Dryss blandingen i et jevnt lag over gratengen.
Stek mac and cheese midt i ovnen i 10-15 minutter, til sausen bobler og toppen har fått fin, gyllen farge. Server med litt ferske urter om du har.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆