Til hovedinnhold
pasta

One pot pasta

One pot pasta er genialt i hverdagen! Her kokes pasta og saus i samme kjele, og det gir mindre oppvask og mindre styr. Bare putt alt i én kjele, og kok!

One pot pasta - kjele med ingredienser sett ovenfra. Kjelen inneholder spaghetti, tomater, løk, bacon og ferske urter.

15min / 10min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Superenkel

Ingredienser

4 porsjoner

300gtørr spaghetti

300ggode cherrytomater (delt i to)

4stkgode tomater (ca. 240 gram, delt i terninger)

en halvpkbacon (ca. 70 gram, i biter)

9dlvann

en fjerdedelstkbuljongterning (smuldret opp)

1stkgul løk (delt i tynne skiver)

2stkhvitløksfedd (finhakket)

1 og en halvtssalt (smak evt. til med mer til slutt)

en halvtsnykvernet pepper

1håndfullfersk basilikum (grovhakket)

1håndfullrevet parmesan (til servering)

Fremgangsmetode

Legg alle ingrediensene utenom parmesan, i en stor og dyp stekepanne. Her er det om å gjøre at alle ingrediensene får plass i «ett lag». Dette er viktig for at vannet skal fordampe til riktig tid.
Skru opp varmen, og la det hele småkoke med lokket av i cirka 15 minutter til spaghettien er ferdig og de øvrige ingrediensene har myknet og blandet seg med kokevannet.
Pass på at det ikke koker tørt - etterfyll eventuelt med kokende vann. Vær oppmerksom på at koketiden kan variere alt ettersom hva slags stekeplater du har.
Smak til med salt og pepper. Server med nyrevet parmesan, mer fersk basilikum og nykvernet pepper.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit