pasta
One pot pasta
One pot pasta er genialt i hverdagen! Her kokes pasta og saus i samme kjele, og det gir mindre oppvask og mindre styr. Bare putt alt i én kjele, og kok!
15min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Superenkel
Ingredienser
4 porsjoner
300 gtørr spaghetti
300 ggode cherrytomater (delt i to)
4 stkgode tomater (ca. 240 gram, delt i terninger)
en halv pkbacon (ca. 70 gram, i biter)
9 dlvann
en fjerdedel stkbuljongterning (smuldret opp)
1 stkgul løk (delt i tynne skiver)
2 stkhvitløksfedd (finhakket)
1 og en halv tssalt (smak evt. til med mer til slutt)
en halv tsnykvernet pepper
1 håndfullfersk basilikum (grovhakket)
1 håndfullrevet parmesan (til servering)
Fremgangsmetode
Legg alle ingrediensene utenom parmesan, i en stor og dyp stekepanne. Her er det om å gjøre at alle ingrediensene får plass i «ett lag». Dette er viktig for at vannet skal fordampe til riktig tid.
Skru opp varmen, og la det hele småkoke med lokket av i cirka 15 minutter til spaghettien er ferdig og de øvrige ingrediensene har myknet og blandet seg med kokevannet.
Pass på at det ikke koker tørt - etterfyll eventuelt med kokende vann. Vær oppmerksom på at koketiden kan variere alt ettersom hva slags stekeplater du har.
Smak til med salt og pepper. Server med nyrevet parmesan, mer fersk basilikum og nykvernet pepper.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆