Til hovedinnhold
pasta

Pasta med sitron

Pasta al Limone er en klassisk italiensk pastarett med fløte, sitron og parmesan. Bruk gjerne ekstra saftige og gode Amalfi-sitroner når de er i sesong.

10min / 10min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

tagliatelle (eller annen pasta)

smør

hvitløk

sitroner (gjerne Sorrento-sitroner)

kremfløte

parmesan (revet)

salt

nykvernet pepper

persille (hakket)

Fremgangsmetode

Kok pastaen som anvist på pakken. Hell av kokevannet, men spar ½ dl til sausen.
Mens pastaen koker, smelter du smøret og finhakker hvitløken. La hvitløken surre i smøret et par minutter.
Vask sitronene godt og riv det tynne, gule skallet. Den hvite hinnen er bitter.
Ha revet sitronskall, kremfløte og halvparten av parmesanen i pannen med smør og hvitløk. Smak til med saften av ca. ½ sitron, salt og pepper.
La sausen trekke noen minutter til den tykner. Tilsett litt av pastavannet til du syns at sausen er passe tykk.
Vend den ferdigkokte pastaen i sitronsausen. Fordel pastaen i 4 dype tallerkener. Topp med resten av parmesanosten og hakket persille. Server med det samme.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆