Til hovedinnhold
pasta

Kremet pasta med laks

Kremet pasta med laks er raskt og lettvint, og med få ingredienser har du en skikkelig hverdagsfavoritt.

Kremet pasta med laks

15min / 10min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

pasta

fersk laks

vårløk

sukkererter (ca)

olivenolje

matfløte

crème fraîche (ca)

salt og pepper

sitronsaft (etter smak)

Fremgangsmetode

Kok pastaen etter anvisning på pakken. I mellomtiden lager du sausen.
Skjær laksen i terninger, ca. 2 x 2 cm. Snitt vårløk og sukkererter.
Varm litt olivenolje i en kjele eller stekepanne med lokk og stek det meste av vårløken på middels varme i et par minutter (spar litt vårløk til pynt).
Ha i fløte og crème fraîche og krydre med salt og pepper. Kok opp og la sausen småputre i 4-5 minutter. Smak til med sitronsaft og ev. mer salt og pepper.
Ha i sukkererter og laksebiter, og vend alt forsiktig inn i sausen. Legg på lokk og skru ned varmen slik at sausen holder seg såvidt under kokepunktet. La laksen trekke i ca. 2-3 minutter, ikke mer.
Når pastaen er kokt «al dente», tar du til side en kopp av kokevannet. Dette kan du bruke til å perfeksjonere konsistensen på sausen etterpå.
Tøm pastaen over i et dørslag, og bland den sammen med sausen. Dersom du synes at sausen er for tyktflytende, spe med litt av pastavannet som du tok til side, og rør det inn i sausen til den blir blank og fin.
Tilsett gjerne litt revet parmesan i sausen rett før servering.
Ha den kremete laksepastaen over i skåler, pynt med vårløk og server straks.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆