pasta
Spagetti med scampi, tomat og hvitløk
Scampi, tomat og hvitløk er en uslåelig kombinasjon. Dette blir fort din nye pastafavoritt!
15min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
400 gspagetti
en halv dlolje
5 feddhvitløk (store)
1 stkrød chili (uten frø)
2 ssløk gul (finhakket)
1 dlhvitvin (eller syrlig eplemost)
2 dlcherrytomater (delt i 2 eller 4)
2 dlfiskekraft (eller skalldyrkraft)
4 sspersille (finhakket)
16 stkrå scampi ( helst MSC-sertifisert)
Fremgangsmetode
Kok spagettien som anvist på pakken.
Varm oljen i en gryte. Tilsett finhakket hvitløk, chili og løk, og la surre i et i et par minutter.
Tilsett hvitvin og tomatene før hvitløken er blitt gyllen. La det surre i et par minutters tid under omrøring.
Tilsett kraften, bland det godt og la koke inn til smaken er konsentrert. Vend inn persille og smak til med salt og eventuelt mer chili.
Vend inn rekene og la trekke til de akkurat er gjennomkokt.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆