Til hovedinnhold
pasta

Verdens beste pasta med tomatsaus

Lyst på rask og god vegetarmiddag? Lag denne kjempegode pastaklassikeren fra Italia med norske tomater - helt uten sukker!

Verdens beste pasta med tomatsaus

25min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

600gSmak* Piccolotomater (eller annen type cherrytomater, delt i to)

1stkhvitløk (hel, delt i to på tvers av feddene)

1stkrødløk (i båter)

2stilkerfrisk rosmarin

4ssolivenolje

2ssbalsamicoeddik

1tsflaksalt

en halvtspepper

500gpasta penne (eller annen pastatype)

1dlkokevann fra pasta (spe med litt av vannet)

2dlrevet parmesan

Fremgangsmetode

Sett komfyren på 180˚C varmluft.
Skyll og tørk tomatene. Del i to og legg i ildfast form eller på bakepapirkledd stekebrett med snittflaten opp. Spar noen tomater til å ha i rett før servering.
Del hvitløk i to på tvers slik at alle feddene blir synlige. Skrell rødløk og del i båter. Legg løken sammen med tomatene.
Gni rosmarin inn med olivenolje og legg i formen.
Ringle balsamicoeddik og olivenolje over grønnsakene og krydre med salt og pepper. Bak alt midt i ovnen i 20-25 minutter til tomatene har falt sammen og løken er mør.
Mens tomatene står i ovnen: kok pastaen som anvist. Ta vare på litt av kokevannet.
Ta ut formen med grønnsakene og løsne hvitløksfeddene forsiktig fra skallet. Bruk gaffel til å mose alle grønnsakene. Spe med litt av kokevannet fra pastaen hvis sausen trenger mer væske.
Bland kokt pasta og rå tomater sammen med sausen og server med revet parmesanost.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn