pizza
Frokostpizza med avokado og egg
Pizza til frokost? Klart du kan! Med denne oppskriften kan du sette deigen kvelden i forveien og bake ut deilig frokostpizza på 1-2-3.
1t forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Pizzadeig:
3 dllunkent vann
15 gfersk gjær
1 dlextra virgin olivenolje
1 tssalt
5 dlhvetemel (gjerne type 00 (ekstra fint))
Topping:
1 begercrème fraîche
100 gmozzarella (revet)
4 stkegg
2 stkavokado
salt og kvernet pepper
sriracha saus (etter ønske)
1 håndfullkoriander
Fremgangsmetode
Start med å lage pizzadeigen kvelden i forveien. Ha lunket vann i en stor bakebolle. Smuldre i gjæren og løs opp i vannet. Tilsett olivenolje og salt. Ha i melet litt etter litt mens du rører deigen sammen med en tresleiv. Deigen skal være ganske løs.
Dryss litt mel på toppen av deigen og dekk til. La deigen heve i kjøleskap over natten.
Morgenen etter har du litt mel på benken. Velt ut pizzadeigen og del i fire emner. Trill runde boller, og kjevle ut så flatt du klarer, 2-3 mm tykkelse er topp!
Legg bunnene over på et stekebrett kledd med bakepapir. Prikk bunnene med en gaffel. For ekstra sprø bunn kan de forstekes ved 250 grader på øverste rille i ca. 3 minutter.
Fordel Crème fraîche utover bunnene. Dryss litt revet ost over. Knekk et egg over hver pizzabunn.
Stek pizzaene ved 250 grader til egget har stivnet og fått ønsket konsistens.
Del avokado i to og fjern skallet. Skjær i tynne skiver og fordel utover de ferdigstekte pizzaene. Krydre med litt salt og pepper. Topp frokostpizzaene med sriracha (hot chilisaus) og litt grovhakket koriander.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆