Til hovedinnhold
pizza

Frokostpizza med avokado og egg

Pizza til frokost? Klart du kan! Med denne oppskriften kan du sette deigen kvelden i forveien og bake ut deilig frokostpizza på 1-2-3.

1t forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Pizzadeig:

3dllunkent vann

15gfersk gjær

1dlextra virgin olivenolje

1tssalt

5dlhvetemel (gjerne type 00 (ekstra fint))

Topping:

1begercrème fraîche

100gmozzarella (revet)

4stkegg

2stkavokado

salt og kvernet pepper

sriracha saus (etter ønske)

1håndfullkoriander

Fremgangsmetode

Start med å lage pizzadeigen kvelden i forveien. Ha lunket vann i en stor bakebolle. Smuldre i gjæren og løs opp i vannet. Tilsett olivenolje og salt. Ha i melet litt etter litt mens du rører deigen sammen med en tresleiv. Deigen skal være ganske løs.
Dryss litt mel på toppen av deigen og dekk til. La deigen heve i kjøleskap over natten.
Morgenen etter har du litt mel på benken. Velt ut pizzadeigen og del i fire emner. Trill runde boller, og kjevle ut så flatt du klarer, 2-3 mm tykkelse er topp!
Legg bunnene over på et stekebrett kledd med bakepapir. Prikk bunnene med en gaffel. For ekstra sprø bunn kan de forstekes ved 250 grader på øverste rille i ca. 3 minutter.
Fordel Crème fraîche utover bunnene. Dryss litt revet ost over. Knekk et egg over hver pizzabunn.
Stek pizzaene ved 250 grader til egget har stivnet og fått ønsket konsistens.
Del avokado i to og fjern skallet. Skjær i tynne skiver og fordel utover de ferdigstekte pizzaene. Krydre med litt salt og pepper. Topp frokostpizzaene med sriracha (hot chilisaus) og litt grovhakket koriander.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn