pizza
Glutenfri pizza med hvit saus og kjøttboller
Selv om du ikke kan spise gluten og reagerer negativt på gjær, behøver ikke det bety at du aldri skal spise pizza. Tvert imot, her får du en supergod, glutenfri pizza uten gjær – med ekstra digg topping med kjøttboller, blåmuggost og granateple.
15min / 25min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du til glutenfri pizzadeig:
3 dljyttemel
1 klypesalt
1 tsolivenolje
2 og en halv dlrismelk (eller glutenfri havremelk)
Dette trenger du til hvit saus:
en halv begercrème fraîche
1 tshakket timian
1 tssitronsaft
en halv feddhvitløk (presset)
Dette trenger du til fyll:
50 gblåskimmelost
1 posemozzarella
en halv stkgranateple
Dette trenger du til kjøttboller:
en halv pksvinekjøttdeig
2 stkbaconskiver (finhakket)
1 klypesalt og pepper
3 ssmelk
1 stkegg
1 tshakket timian
1 feddhvitløk (presset)
en halv stkløk (finhakket)
2 ssolje til steking
Fremgangsmetode
Kjøttboller: Bland kjøttdeig, bacon, løk, hvitløk, krydder og melk. Rør forsiktig inn egget og form små kjøttboller. Stek dem i pannen og sett til side. Bollene steker videre på pizzaen, så du trenger ikke steke dem hardt i pannen.
Pizzadeig: Bland ingrediensene. Elt deigen for hånd eller i en kjøkkenmaskin. Bruk minimum fem minutter på eltingen. Jo lengre elting, desto bedre resultat.
Forvarm ovnen på 250-300 grader. Har du pizzasten eller pizzastål er det den beste måten å steke pizza på. Vanlig bakeplate går også fint.
Pizzasaus: Alle ingrediensene røres sammen.
Kjevle ut pizzadeigen og smør på pizzasaus. Så legger du på mozzarellaost og små biter blåskimmelost. Legg på så mange kjøttboller du vil. Strø litt hakket timian over. Stek til osten er smeltet og pizzaen er sprø.
Rens granateplet. Strø granateplekjerner over pizzaen rett før servering. Du kan godt servere mer av den hvite pizzasausen som dressing til pizzaen.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆