pizza
Hvit pizza med fenalår og tyttebær
Hvit pizza er godt og kan toppes med det meste. Med skiver av fenalår, rosenkål og tyttebær, får du en smak av jul, og du kan til og med bruke rester av julematen.
20min / 1t 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Pizzadeig:
7 dlhvetemel
1 posetørrgjær
1 tssalt
3 dllunkent vann
1 ssolivenolje (+ olivenolje til pensling)
Topping:
en halv poseCoop grønne rosenkål, ferske (bruk gjerne rester)
1 ssolivenolje
1 begerseterrømme
1 dlCoop Tyttebær (friske)
200 gCoop Fenalår
1 klypesalt og pepper
Fremgangsmetode
Stekt rosenkål
Stek rosenkålen før du steker pizzabunnen. Kutt av stilken på rosenkålen, og ha bladene på et stekebrett med bakepapir. Drypp over litt olje, og stek bladene i 5 minutter.
Pizzadeig
Ha mel, gjær og salt i en bolle. Hell på vann og olje. Elt deigen til den er jevn. Tilsett mer mel eller vann hvis det trengs.
Dekk til bollen, og hev deigen til dobbel størrelse på et lunt og varmt sted, ca. 30-45 minutter.
Sett stekeovnen på 230 °C varmluft.
Elt deigen sammen, og del den i to emner. Kjevle dem ut på melet overflate. Pensle med olivenolje og stek bunnene i 12-15 minutter.
Topping
Topp de stekte pizzabunnene med seterrømme, tyttebær, fenalår og stekt rosenkål. Krydre med salt og pepper.
Tips!
Du kan også bruke lefser eller lomper til pizzabunn. Hvis du har rester av kokte mandelpoteter, kan du dele dem i skiver og toppe pizzaen med dem.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆