pizza
Knasende sprø grillet vegetarpizza
Pizza på grillen er kjempegodt og fantastisk enkelt. Med en deilig pizzasaus, masse ost og et par triks i ermet, er veien kort til italiensk pizzalykke på grillen.
5min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
2 stkpizzabunner (gjerne Grill Perfekt pizzabunn)
2 dlcrème fraîche
50 gChevre Original Haukeli (eller annen mild, hvit geitost, smuldret)
2 feddrevet hvitløk
en fjerdedel tsnykvernet pepper
2 stktomater (i skiver)
250 gmozzarella (i skiver)
30 grevet parmesan
en halv tsflaksalt
2 tsExtra virgin olivenolje
2 stilkerfersk rosmarin
2 ssristede pinjekjerner
1 tscrema balsamico eddik (balsamicoglaze)
Fremgangsmetode
Legg pizzastein på kald grill og varm opp til 225-250˚C. Bruk pizzaspade eller legg pizzabunnen på bakepapir for lettere å flytte over på den varme pizzasteinen.
Rør sammen crème fraîche, smuldret chèvre, revet hvitløk og nykvernet pepper i en skål.
Smør pizzasaus på pizzabunnene og fordel tomatskiver, mozzarella og revet parmesan utover. Dryss over flaksalt og olivenolje. Avslutt med fersk rosmarin.
Stek pizza på grillen under lokk, i ca. 5 minutter. Følg godt med slik at ikke bunnen blir brent. Strø over pinjekjerner og ringle over balsamico crema ved servering.
Tips! Du kan også steke pizzaen i ovnen. Legg pizzasteinen på rist og sett på nederste rille i kald ovn. Forvarm til 250˚C og stek pizzaen i ca. 5 minutter.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆