pizza

Knasende sprø grillet vegetarpizza

Pizza på grillen er kjempegodt og fantastisk enkelt. Med en deilig pizzasaus, masse ost og et par triks i ermet, er veien kort til italiensk pizzalykke på grillen.

Knasende sprø grillet vegetarpizza med tomatskiver, pinjekjerner og rosmarin. Bildet er tatt ovenfra.

5min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

2stkpizzabunner (gjerne Grill Perfekt pizzabunn)

2dlcrème fraîche

50gChevre Original Haukeli (eller annen mild, hvit geitost, smuldret)

2feddrevet hvitløk

en fjerdedeltsnykvernet pepper

2stktomater (i skiver)

250gmozzarella (i skiver)

30grevet parmesan

en halvtsflaksalt

2tsExtra virgin olivenolje

2stilkerfersk rosmarin

2ssristede pinjekjerner

1tscrema balsamico eddik (balsamicoglaze)

Fremgangsmetode

Legg pizzastein på kald grill og varm opp til 225-250˚C. Bruk pizzaspade eller legg pizzabunnen på bakepapir for lettere å flytte over på den varme pizzasteinen.
Rør sammen crème fraîche, smuldret chèvre, revet hvitløk og nykvernet pepper i en skål.
Smør pizzasaus på pizzabunnene og fordel tomatskiver, mozzarella og revet parmesan utover. Dryss over flaksalt og olivenolje. Avslutt med fersk rosmarin.
Stek pizza på grillen under lokk, i ca. 5 minutter. Følg godt med slik at ikke bunnen blir brent. Strø over pinjekjerner og ringle over balsamico crema ved servering.
Tips! Du kan også steke pizzaen i ovnen. Legg pizzasteinen på rist og sett på nederste rille i kald ovn. Forvarm til 250˚C og stek pizzaen i ca. 5 minutter.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit