pizza
Perfekt italiensk pizza
Ta den hjemmelagde pizzaen til nye høyder med skikkelig god pizzadeig! Her er oppskriften som gjør deg til en enda bedre pizzakokk!
8min / 2t forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Pizzadeig:
550 ghvetemel (eller tipo 0/pizzamel)
10 gfersk gjær
400 gkaldt vann
1 tssalt
Saus og topping:
400 ghermetiske tomater
1 tssalt og pepper (smak til)
250 grevet ost
1 pkfersk mozzarella
8 skiverspekeskinke
1 håndfullruccola
1 ssolivenolje
1 håndfullfersk oregano (eller litt tørr oregano)
Fremgangsmetode
Bruk kjøkkenmaskin med eltekrok. Ha hvetemel i bakebollen og smuldre inn fersk gjær. Elt deigen på lav hastighet i 15 minutter.
Tilsett salt og elt videre i 2 minutter til. Dekk bollen med plastfolie og sett til heving i romtemperatur i 20 minutter.
Velt deigen ut på fast underlag og del i emner (4 pr. 550 gram mel). Form hvert emne til en ball ved å holde deigen med begge hender og brette deigen inn under seg selv.
Smør overflaten med litt olivenolje og dekk med plastfolie. La deigemnene etterheve i 40 minutter.
Forvarm ovnen til 250 grader. La stekebrettet stå i ovnen.
Kjevle hvert emne ut til tynne pizzabunner og legg på bakepapir.
Saus og montering
Kjør de hermetiske tomatene til en jevn saus med stavmikser eller blender. Smak til med salt og pepper.
Smør tomatsausen utover pizzabunnene. Topp med revet ost og fersk mozzarella i tynne skiver.
Ta det varme stekebrettet ut av ovnen og dra pizzaen over på brettet ved hjelp at bakepapiret. Stek nederst i ovnen i 7-8 minutter til osten har smeltet og bunnen er ferdig stekt. Har du pizzastein eller lignende vil bunnen bli sprøere.
Topp med spekeskinke, ruccolasalat og oregano. Ringle til slutt over god olivenolje.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆