Til hovedinnhold
restemat

Cæsarsalat med kalkun

En frisk salat smaker ekstra godt etter en lang jul med mye tung mat. Denne salaten metter godt, og hjelper deg å spise opp både tørt brød, og kalkunrester fra festmiddagen.

Cæsarsalat med kalkun

30min / 10min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

4skiverlyst brød

2ssolivenolje

1tsgrovt flaksalt

150gbaconterninger

2stkhjertesalat

400gferdig stekt kalkunkjøtt

30gparmesan

Cæsardressing:

2stkeggeplommer

1tsdijonsennep

1feddfinhakket hvitløk

3stkansjosfileter

en halvstksitron (kun saften)

1tshvitvinseddik

1 og en halvdlolje

en halvdlvann

en halvdlfinrevet parmesan

Fremgangsmetode

Skjær brødet i terninger og bland sammen med olivenolje og salt. Stek krutongene i ovnen på 180 grader i ca. 15 min til de er gylne. Rør et par ganger underveis.
Sprøstek baconterningene i en stekepanne og la de renne av seg på kjøkkenpapir. Skyll, tørk og riv salaten i store biter. Ha over i et stort fat eller en bolle.

Cæsardressing

Ha alle ingrediensene unntatt oljen i en liten foodprosessor eller blender. Kjør ingrediensene på høy hastighet og hell i oljen med en tynn stråle. Dressingen skal få en tykk konsistens.
Smak til med salt og pepper. Dersom dressingen blir for tykk kan du spe med kaldt vann.

Montering

Vend salatbladene sammen med litt under halvparten av dressingen. Dryss over brødkrutonger og bacon.
Skjær kalkunkjøttet i strimler og legg over salaten. Dryss over parmesan før du setter salaten på bordet. Server resten av dressingen i en skål ved siden av.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn