Til hovedinnhold
restemat

Soyaglasert pinnekjøtt i steam buns

Henriettes urøkte pinnekjøtt er både Norgesmester og Gullmedaljevinner i NM i kjøttprodukter i år, så her vil du ikke kaste bort en eneste bit! Har du rester etter pinnekjøttmiddagen kan du nemlig lage småspicy soyaglasert pinnekjøtt i steam buns, med deilige asiatiske smaker.

Soyaglasert pinnekjøtt i steam buns

15min / 20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

200gHenriettes urøkte pinnekjøtt (dampet og renset, kun kjøtt)

1 og en halvdlsaltredusert soyasaus

1sssesamolje

85gbrunt sukker

85gflytende honning

5feddhvitløk (finhakket)

1stkrød chili (finhakket)

1ssfersk ingefær (finhakket)

Tilbehør:

8stksteam buns

1stkstor gulrot (finstrimlet)

1stkagurk (finstrimlet)

1håndfullfersk koriander

1ssristede sesamfrø

Fremgangsmetode

Soyaglaze

Skrell hvitløk og ingefær, og finnhakk. Del chilien i to på langs, skrap ut frøene og membranen, og fjern stilken. Finhakk chilien og ha den i en liten gryte sammen med hvitløk, ingefær, soyasaus, sesamolje, brunt sukker og honning.
Kok opp på middels varme, rør en gang iblant, og la blandingen småputre i ca. 10 minutter.
La glazen avkjøles på kjøkkenbenken mens du tilbereder steambuns og snitter grønnsaker, den vil tykne litt etterhvert som den avkjøler.
Er du ikke så glad i biter av chili, hvitløk og ingefær kan du kjøre glazen glatt med en stavmikser.
Riv kjøttet fra pinnekjøttet i mindre strimler, og bland sammen med glazen.
Fordel utover et bakepapirkledd stekebrett, eller en ildfast form, og varm på 200 grader i ca. 10 minutter. Kjøttet er allerede dampet, så her skal det bare bli gjennomvarmt, og litt sprøtt i kantene.

Montering

Tilbered steam buns som anvist på pakken.
Vask og skrell gulrot, og vask agurk. Skjær både gulrot og agurk i tynne strimler. Legg ca. 1 ss pinnekjøtt i hver steam bun, legg gulrot- og agurkstrimler lagvis, og strø over koriander og ristede sesamfrø.
Har du igjen resterende soyaglaze kan denne serveres som dippingsaus ved siden av.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn