Til hovedinnhold
restemat

Taco med pinnekjøttrester

Hvem hadde trodd at pinnekjøtt og tacokrydder skulle smake så godt sammen? Lett å lage er det også, den perfekte restekosematen! Har du forresten lomper til overs fra julefrokosten passer disse supert som tacolefser.

Taco med pinnekjøttrester

10min / 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Tacokrydret pinnekjøtt:

500gpinnekjøtt (ferdig renset)

1 og en halvsstacokrydder

1 og en halvssvann

Hurtigsyltet rødkål og agurk:

en fjerdedelstkrødkål (finsnittet)

en halvstkagurk (i tynne skiver)

4ssvann

2sssukker

2ss7% eddik (eller hvitvinseddik)

en halvtssalt

en fjerdedeltspepper

Chilimajones:

4ssmajones

en halvsschilisaus (Heinz, sriracha eller tilsvarende. Smak til med mer om nødvendig.)

2sslimesaft

en fjerdedeltspepper

Til servering:

4stklimebåter

12stksmå tortillalefser

1pottefrisk koriander

Fremgangsmetode

Tacokrydret pinnekjøtt

Rør pinnekjøtt, tacokrydder, og vann sammen i en ildfast form. Stek i ovnen på 200 grader i ca. 10 minutter.

Hurtigsyltet rødkål og agurk

Skjær rødkål og agurk i tynne skiver og ha i en bolle. Rør sammen vann, sukker og eddik. Smak til med salt og pepper og hell over grønnsakene.

Chilimajones

Rør sammen majones, chilisaus og limesaft. Smak til med pepper.

Servering

Server pinnekjøttet i myke tortillalefser med hurtigsyltede grønnsaker, chilimajones, limebåter og fersk koriander.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn