salat
Cæsarsalat med kylling
Denne Cæsar-inspirerte salaten med kylling og krutonger metter godt, og er super både som lunsj og middag!
15min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
1 pkSmårettbacon
1 ssolje
3 stkkyllingfilet
1 tssalt
en halv tspepper
2 sssmør
2 stkhjertesalat
en halv stkisbergsalat
50 gparmesan
1 dlkrutonger (Kan sløyfes)
Rømmedressing:
1 stkhvitløksfedd
4 ssrevet parmesan
2 dlRømmedressing
1 tspepper
Fremgangsmetode
Stek 1 pk smårettbacon i 1 ss olje til det er sprøtt. Legg på kjøkkenpapir for å renne av.
Krydre 3 kyllingfileter med 1 ts salt og ½ ts pepper og stek i en panne med 2 ss smør til de er gylne på begge sider og gjennomstekte, omtrent 8-10 minutter. La hvile noen minutter før du skjærer dem i tynne skiver.
Finmos 1 hvitløkfedd og rør det sammen med 4 ss revet parmesan, 2 dl rømmedressing og 1 ts pepper.
Del ½ isbergsalat og 2 hjertesalater i passelige biter. Miks sammen i en bolle. Riv 50 g parmesan med en ostehøvel rett i salaten.
Legg salat på 4 tallerkener, fordel kyllingskiver og smårettbacon over og avslutt med dressing. Server, gjerne med krutonger.
Tips!
Krutonger lager du enkelt av gammelt brød du har liggende. Del i terninger, vend med litt olivenolje, salt og pepper og stek i ovnen på 220 grader i ca, 10 minutter eller til de er sprø og gylne.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆