salat

Enkel kyllingsalat med smak av Middelhavet

La grillen hvile og disk opp med sommerens lekreste og mest lettvinte kyllingsalat. Med fetaost, oliven og solmodne tomater er det nesten som å ta turen til en gresk øy.

Kyllingsalat med agurk, tomat, rødløk, feta og oliven servert på lyseblått fat med ristet brød ved siden av.

5min / 20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

1stkgrillet kylling

1posebaby leaf salat (eller lignende)

1stkagurk (i tykke skiver)

en halvstkrødløk (i tynne ringer)

1stkGrønn paprika (i strimler)

300gcherrytomater (delt i to)

70gkalamata oliven (uten stein)

180gfetaost (smuldret)

2ssfrisk basilikum (grovhakket)

2ssfrisk oregano (grovhakket)

2sspinjekjerner (ristede)

Tomatdressing:

60gsoltørkede tomater i olje

1tstørket oregano

1ssbalsamicoeddik

1tssitronsaft

1dlolje (fra de soltørkede tomatene)

1klypesalt og pepper

Fremgangsmetode

Plukk kjøttet fra kyllingen og riv i mindre biter (eller skjær med kniv).
Skyll og tørk grønnsakene godt. Ha salat, agurk, rødløk, paprika, tomater og oliven i en bolle eller på et fat og bland sammen.
Hell dressingen over salaten. Dryss over fetaost, basilikum, oregano og pinjekjerner rett før servering. Server med godt brød.

Tomatdressing

Bruk stavmikser til å kjøre sammen alle ingrediensene til en jevn saus. Smak til med salt og pepper.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit