Til hovedinnhold
salat

Grillosten Halloumi er en genial kjøtterstatter

Har du ikke smakt Halloumi før, kan du du få et lite sjokk hvis du tar en bit rett fra pakken. Men med rett behandling kan du gjøre Halloumi til vinneren på middagsbordet. Prøv couscoussalat med halloumi og sitronvinaigrette.

Grillosten Halloumi er en genial kjøtterstatter

10min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

couscous

agurk (skrelt og delt på langs, så i biter)

sukkererter (delt på langs)

reddiker (delt i skiver)

hakket persille

grovhakket mynte

kapers

salatblader

Halloumi

sitron (i båter)

Dette trenger du til sitronvinaigrette:

rødvinseddik

dijonsennep

hvitløk

oregano

salt

nykvernet pepper

olivenolje

sitronsaft

Fremgangsmetode

Kok couscous etter anvisning på pakken.
Ha couscous i en stor salatbolle og bland inn agurk, sukkererter, persille og kapers.
Pisk sammen vinaigrette, bland inn i couscousen og sett til side (er det for mye dressing – ha på glass eller sett den slik at folk kan forsyne seg selv).
Del Halloumien i skiver eller terninger og stek dem på høy varme.
Bland salaten inn i couscousen. Legg skiver av Halloumi på toppen og server med en gang!

Slik lager du sitronvinaigrette

Pisk sammen eddik, sennep, oregano, hvitløk, salt og pepper i en bolle.
Hell olivenolje i en tynn stråle ned i blandingen mens du pisker.
Pisk inn sitronsaft.
Tips! Ha blandingen på glass med lokk slik at du kan riste den før du skal bruke den.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆