salat
Grillosten Halloumi er en genial kjøtterstatter
Har du ikke smakt Halloumi før, kan du du få et lite sjokk hvis du tar en bit rett fra pakken. Men med rett behandling kan du gjøre Halloumi til vinneren på middagsbordet. Prøv couscoussalat med halloumi og sitronvinaigrette.
10min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
4 dlcouscous
en halv stkagurk (skrelt og delt på langs, så i biter)
en halv pksukkererter (delt på langs)
en halv buntreddiker (delt i skiver)
1 håndfullhakket persille
1 håndfullgrovhakket mynte
1 sskapers
1 posesalatblader
1 pkHalloumi
1 stksitron (i båter)
Dette trenger du til sitronvinaigrette:
3 ssrødvinseddik
2 ssdijonsennep
1 feddhvitløk
1 tsoregano
en halv tssalt
en fjerdedel tsnykvernet pepper
1 dlolivenolje
3 sssitronsaft
Fremgangsmetode
Kok couscous etter anvisning på pakken.
Ha couscous i en stor salatbolle og bland inn agurk, sukkererter, persille og kapers.
Pisk sammen vinaigrette, bland inn i couscousen og sett til side (er det for mye dressing – ha på glass eller sett den slik at folk kan forsyne seg selv).
Del Halloumien i skiver eller terninger og stek dem på høy varme.
Bland salaten inn i couscousen. Legg skiver av Halloumi på toppen og server med en gang!
Slik lager du sitronvinaigrette
Pisk sammen eddik, sennep, oregano, hvitløk, salt og pepper i en bolle.
Hell olivenolje i en tynn stråle ned i blandingen mens du pisker.
Pisk inn sitronsaft.
Tips! Ha blandingen på glass med lokk slik at du kan riste den før du skal bruke den.