salat
Knasende sprø salat med asparges, fetaost og pinjekjerner
Fersk asparges er en delikatesse som du heldigvis kan nyte året rundt. Akkurat nå er asparges på sitt aller beste, og denne salaten er perfekt tilbehør til grillmaten.
25min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
1 buntasparges
1 stkagurk
200 gruccolasalat
50 gfetaost
20 gpinjekjerner
1 håndfullbasilikumblader
Dressing:
en halv stksitron
1 og en halv dlolivenolje
2 tsdijonsennep
2 tsflytende honning
en halv tshavsalt
en fjerdedel tspepper
1 stksjalottløk
Fremgangsmetode
Knekk av den nederste, trevlete delen av aspargesene. Legg en og en asparges flatt på en fjøl og skjær tynne bånd med en grønnsaksskreller.
Gjør det samme med agurken. Bland sammen ruccola, asparges- og agurkbånd i en stor salatbolle. Smuldre over fetaosten.
Rist pinjekjernene i en varm, tørr panne i et par minutter til pinjekjernene har fått en gyllen farge og lukter godt. Rist litt på pannen underveis slik at det ikke svir seg. Strø over salaten.
Skjær basilikumblader i tynne strimler og strø over salaten.
Dressing
Pisk sammen sitronsaft, olivenolje, sennep og honning. Smak til med salt og pepper. Finhakk sjalottløk og bland sammen med dressingen. Hell dressingen over salaten og bland godt sammen.
Rasp gjerne litt sitronskall over salaten for en ekstra aromatisk avslutning.
Tips!
Aspargessalat er perfekt tilbehør til det aller meste av grillmat, både kjøtt og fisk. Hvis du vil spise denne aspargessalaten som hovedrett kan du legge til noen posjerte egg, eller litt sprøstekt spekeskinke og krutonger strødd på toppen.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆