Til hovedinnhold
salat

Krydret marokkansk appelsinsalat med granateple og nøtter

Unn deg en eksotisk og fargerik appelsinsalat fra Marokko i vintermørket! Denne fruktsalaten smaker godt både alene og som tilbehør.

Krydret marokkansk appelsinsalat med granateple og nøtter, klementiner og grapefrukt. Servert på lyst fat med fersk mynte over.

20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

2sspistasjenøtter

2stkappelsin

1stkrød grapefrukt

2stkklementin

en halvtskanel (malt)

en fjerdedeltschiliflak

1klypenykvernet pepper

en halvstkgranateple

2ssmynteblader

1tsfersk chili (finhakket, kan sløyfes)

1ssflytende honning

Fremgangsmetode

Rist grovhakkede pistasjnøtter i tørr stekepanne på medium sterk varme. Avkjøl.
Bruk en skarp kniv til å skjære av topp og bunn på sitrusfruktene. Skjær deretter av skallet og den hvite hinnen (den smaker bittert). Skjær i 2-3 mm tykke skiver og fordel utover et fat eller en stor tallerken.
Dryss over krydder, granateplekjerner, pistasjnøtter og mynteblader. Du kan også ha over litt hakket, fersk chili hvis du ønsker det. Ringle til slutt over flytende honning.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit