salat
Krydret marokkansk appelsinsalat med granateple og nøtter
Unn deg en eksotisk og fargerik appelsinsalat fra Marokko i vintermørket! Denne fruktsalaten smaker godt både alene og som tilbehør.
20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
2 sspistasjenøtter
2 stkappelsin
1 stkrød grapefrukt
2 stkklementin
en halv tskanel (malt)
en fjerdedel tschiliflak
1 klypenykvernet pepper
en halv stkgranateple
2 ssmynteblader
1 tsfersk chili (finhakket, kan sløyfes)
1 ssflytende honning
Fremgangsmetode
Rist grovhakkede pistasjnøtter i tørr stekepanne på medium sterk varme. Avkjøl.
Bruk en skarp kniv til å skjære av topp og bunn på sitrusfruktene. Skjær deretter av skallet og den hvite hinnen (den smaker bittert). Skjær i 2-3 mm tykke skiver og fordel utover et fat eller en stor tallerken.
Dryss over krydder, granateplekjerner, pistasjnøtter og mynteblader. Du kan også ha over litt hakket, fersk chili hvis du ønsker det. Ringle til slutt over flytende honning.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆