sauser, dressing og dip
3 dipper som får fart på festen
Dipp og sprø knekkebrødsticks er perfekt festmat, enten til vorspielet eller som noe å bite i sammen med velkomstdrinken.
25min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Bønne- og avokadodipp:
1 bokshvite bønner
1 stkstor avokado
2 feddhvitløk, finhakket
1 tshvitvinseddik (eller annen eddik)
1 dæsjsalt
1 dæsjpepper
en fjerdedel tsChiliflakes
1 ssfinhakket persille
Fetakrem:
200 gfetaost
50 gcrème fraîche
2 feddhvitløk, finhakket
en fjerdedel stkrød chili, finhakket
1 ssfinhakket persille
1 tsakasiehonning
Hummus:
1 bokshermetiske kikerter
1 tstahini
en halv stksitronsaft
2 feddhvitløk
en halv buntkoriander
en halv dlolivenolje
1 dæsjsalt
1 dæsjpepper
Fremgangsmetode
Slik lager du bønne- og avokadodipp
Hell vannet av bønnene.
Legg bønner, avokado, finhakket hvitløk og hvitvinseddik i en blender eller kjøkkenmaskin, og kjør til en jevn blanding. Rør inn finhakket persille til slutt.
Smakes til med salt, pepper og chiliflakes.
Slik lager du fetakrem
Rør fetaosten myk med en gaffel, og tilsett creme fraichen under røring.
Bland inn finhakket hvitløk, chili og kruspersille, og smak til med litt akasiehonning. Rør til en jevn blanding.
Slik lager du hummus
Hell kikertene, samt litt av vannet fra boksen, i en blender med tahini, sitronsaft og finhakket hvitløk. Kjør til en jevn blanding.
Tilsett litt og litt olivenolje til hummusen får en silkemyk konsistens. Rør inn finhakket koriander, og smak til med salt og pepper.
Serveres med litt ekstra olivenolje på toppen, og et dryss koriander.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆