sauser, dressing og dip
Hjemmelaget chilimajones
Hjemmelaget majones er noe av det enkleste du kan lage, og når du tilsetter rød chili får du et deilig spicy kick til den fyldige majonesen. Perfekt på for eksempel hamburger eller smørbrød, eller som dip til grønnsaker eller løkringer!
5min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
2 stkeggeplommer
1 tsdijonsennep
1 feddhvitløk
1 tssitronsaft
1 stkfinhakket rød chili (fjern frø, om du vil ha mindre styrke)
2 dlrapsolje
en halv tssalt og pepper (smak til)
Fremgangsmetode
Finhakk hvitløk og chili, og ha i en foodprocessor eller blender.
Tilsett eggeplommer, dijonsennep og sitronsaft, og kjør sammen på høy hastighet mens du heller i oljen i en tynn stråle.
Har du ikke foodprocessor eller blender kan du fint bruke en stavmikser med en høy beholder til å ha ingrediensene i.
Majonesen er ferdig når ingrediensene har emulgert, og konsistensen er jevn og tykk. Dette tar kort tid.
Smak eventuelt til med salt, pepper og sitron til slutt.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆