Til hovedinnhold
sauser, dressing og dip

Hjemmelaget chilimajones

Hjemmelaget majones er noe av det enkleste du kan lage, og når du tilsetter rød chili får du et deilig spicy kick til den fyldige majonesen. Perfekt på for eksempel hamburger eller smørbrød, eller som dip til grønnsaker eller løkringer!

Liten hvit skål med hjemmelaget chilimajones, på rustikk trebord, omringet av ferske tomater, avokado, fersk salat, pickles og burgerost.

5min / 10min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

2stkeggeplommer

1tsdijonsennep

1feddhvitløk

1tssitronsaft

1stkfinhakket rød chili (fjern frø, om du vil ha mindre styrke)

2dlrapsolje

en halvtssalt og pepper (smak til)

Fremgangsmetode

Finhakk hvitløk og chili, og ha i en foodprocessor eller blender.
Tilsett eggeplommer, dijonsennep og sitronsaft, og kjør sammen på høy hastighet mens du heller i oljen i en tynn stråle.
Har du ikke foodprocessor eller blender kan du fint bruke en stavmikser med en høy beholder til å ha ingrediensene i.
Majonesen er ferdig når ingrediensene har emulgert, og konsistensen er jevn og tykk. Dette tar kort tid.
Smak eventuelt til med salt, pepper og sitron til slutt.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit