sauser, dressing og dip
Hjemmelaget grønn pesto
Har du ikke laget hjemmelaget pesto før? Det er kjempelett, og smaker minst like godt som den du får på glass. Dessuten er det en genial måte å bruke opp rester av urter på! Du kan nemlig bruke både persille, basilikum og timian når du ønsker deg en skikkelig frisk urtesaus til maten.
10min / 5min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Superenkel
Ingredienser
4 porsjoner
1 pottefersk basilikum (tilsett gjerne rester av andre ferske urter om du har det)
2 feddhvitløk
2 ssristede pinjekjerner
50 grevet parmesan
1 og en halv dlgod olivenolje
1 tsgrovt flaksalt (smak til)
Fremgangsmetode
Ha basilikumblader, hvitløk, ristede pinjekjerner og parmesan i en food processor.
Kjør sammen til en jevn blanding, og spe med olivenolje mens maskinen går.
Smak til med salt til slutt, og justér med mer olivenolje om pestoen er for tykk.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆