sauser, dressing og dip
Hjemmelaget ketsjup og sennep til pølser
Hent fram grillen og inviter til pølsefest med hjemmelaget ketsjup og sennep. Det smaker kjempegodt og er ikke så vanskelig å få til.
30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Hjemmelaget sennep:
1 dlgule sennepsfrø
1 dlbrune sennepsfrø
2 og en halv dlvann
2 og en halv dlhvitvinseddik
1 tssalt
1 sssukker
Hjemmelaget ketsjup:
2 bokserhermetiske tomater
2 sstomatpuré
2 og en halv dleplecidereddik
1 tspepperkorn
1 tsfennikelfrø
1 stklaubærblad
1 stkstjerneanis
5 sssukker (+ mer til justering)
1 tssalt
1 og en halv tsmaisenna (evt. til jevning)
Fremgangsmetode
Hjemmelaget sennep
Bland alle ingrediensene sammen i en bolle og dekk til med plast. La sennepen stå i romtemperatur og godgjøre seg i 2-3 dager.
Etter 2-3 dager kjører du alt i en blender eller food processor om du ønsker en glatt sennep. Ta av litt av blandingen, som du blander inn i den fine massen om du ønsker en grovere typere.
Oppbevares i rene, sterile glass i 2-3 uker i kjøleskap.
Hjemmelaget ketsjup
Bland alle ingrediensene unntatt maisenna i en kasserolle og kok opp. La det småputre i 45-60 minutter.
Plukk ut laurbærblad og stjerneanis fra blandingen og kjør alt glatt med en stavmikser eller i en blender. Sil blandingen og ha tilbake i kasserollen.
Ønsker du en tykkere ketchup kan du jevne den med litt maisenna rørt ut i litt vann.
Smak til ketchupen til slutt med salt og sukker etter ønske.
Oppbevares i rene, sterile glass.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆