sauser, dressing og dip

Hjemmelaget ketsjup og sennep til pølser

Hent fram grillen og inviter til pølsefest med hjemmelaget ketsjup og sennep. Det smaker kjempegodt og er ikke så vanskelig å få til.

Hjemmelaget ketsjup og sennep servert på pølser i pølsebrød.

30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Hjemmelaget sennep:

1dlgule sennepsfrø

1dlbrune sennepsfrø

2 og en halvdlvann

2 og en halvdlhvitvinseddik

1tssalt

1sssukker

Hjemmelaget ketsjup:

2bokserhermetiske tomater

2sstomatpuré

2 og en halvdleplecidereddik

1tspepperkorn

1tsfennikelfrø

1stklaubærblad

1stkstjerneanis

5sssukker (+ mer til justering)

1tssalt

1 og en halvtsmaisenna (evt. til jevning)

Fremgangsmetode

Hjemmelaget sennep

Bland alle ingrediensene sammen i en bolle og dekk til med plast. La sennepen stå i romtemperatur og godgjøre seg i 2-3 dager.
Etter 2-3 dager kjører du alt i en blender eller food processor om du ønsker en glatt sennep. Ta av litt av blandingen, som du blander inn i den fine massen om du ønsker en grovere typere.
Oppbevares i rene, sterile glass i 2-3 uker i kjøleskap.

Hjemmelaget ketsjup

Bland alle ingrediensene unntatt maisenna i en kasserolle og kok opp. La det småputre i 45-60 minutter.
Plukk ut laurbærblad og stjerneanis fra blandingen og kjør alt glatt med en stavmikser eller i en blender. Sil blandingen og ha tilbake i kasserollen.
Ønsker du en tykkere ketchup kan du jevne den med litt maisenna rørt ut i litt vann.
Smak til ketchupen til slutt med salt og sukker etter ønske.
Oppbevares i rene, sterile glass.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit