sauser, dressing og dip
Hjemmelaget sennep
Hjemmelaget sennep er spennende og lett å lage. Hvis du ikke har sennepsfrø, kan du erstatte disse med sursildkrydder, som du finner i krydderhylla hos Coop Mega. Denne oppskriften holder til 1 glass.
5min / 5min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
10 porsjoner
1 dlgule sennepsfrø
en halv dlbrune sennepsfrø
1 og en fjerdede dleplemost (gjerne Änglamark økologisk eplemost fra Telemark, ev. annen eplemost/-juice)
2 sseplecidereddik
2 ssflytende honning
1 sspepperrot
en fjerdedel tsmalt nellik
en halv tssalt
2 dlkaldpresset rapsolje
Fremgangsmetode
Ha sennepsfrø i en kasserolle og hell over eplejuice. Kok opp, senk temperaturen og la sennepsfrøene småkoke i ca. 5 minutter, til frøene «åpner» seg og det blir til en masse.
Bland sennepsfrøene sammen med eddik, honning, revet pepperrot, nellik og salt. Kjør med stavmikser mens du sper på med rapsolje til en jevn konsistens.
Ønsker du grovere sennep, kan du ta ut noe av blandingen før du bruker stavmikseren. Du kan også bruke morter og støte for hånd.
Ha sennep over på sterilt glass, sett på tett lokk og la stå i kjøleskapet 1-2 dager før den tas i bruk.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆