Til hovedinnhold
sauser, dressing og dip

Hjemmelaget sennep

Hjemmelaget sennep er spennende og lett å lage, og perfekt som spiselig julegave. Hvis du ikke har sennepsfrø, kan du erstatte disse med sursildkrydder, som du finner i krydderhylla hos Coop Mega. Denne oppskriften holder til 1 glass.

Hjemmelaget sennep lagt på syltetøyglass servert på mørkegrønn skål. Skinkestek på trefjøl i bakgrunnen.

10min / 5min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

1 porsjoner

1dlgule sennepsfrø

en halvdlbrune sennepsfrø

1 og en fjerdededleplemost (gjerne Änglamark økologisk eplemost fra Telemark, ev. annen eplemost/-juice)

2sseplecidereddik

2ssflytende honning

1sspepperrot

en fjerdedeltsmalt nellik

en halvtssalt

2dlkaldpresset rapsolje

Fremgangsmetode

Ha sennepsfrø i en kasserolle og hell over eplejuice. Kok opp, senk temperaturen og la sennepsfrøene småkoke i ca. 5 minutter, til frøene «åpner» seg og det blir til en masse.
Bland sennepsfrøene sammen med eddik, honning, revet pepperrot, nellik og salt. Kjør med stavmikser mens du sper på med rapsolje til en jevn konsistens.
Ønsker du grovere sennep, kan du ta ut noe av blandingen før du bruker stavmikseren. Du kan også bruke morter og støte for hånd.
Ha sennep over på sterilt glass, sett på tett lokk og la stå i kjøleskapet 1-2 dager før den tas i bruk.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit