sauser, dressing og dip
Hjemmelaget sweet chili saus - uten sukker
Hjemmelaget sweet chili saus er mye enklere å lage enn du kanskje tror, og den trenger slett ikke inneholde sukker!
10min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
1 porsjoner
3 stkrød chili
3 feddhvitløk
en halv dleplecidereddik
2 og en halv dlvann
1 tssalt
80 gsukrin (eller annen søtning)
1 ssmaisenna (+ 1 ss kaldt vann)
Fremgangsmetode
Finhakk chili og hvitløk. Fjern frøene fra chilien om du ønsker det – de avgjør hvor sterk sausen blir, så fjern disse om du ønsker en mild saus.
Ha chili, hvitløk, eplecidereddik, vann, salt og søtning i en kasserolle. Kok opp, og la småkoke i 5-10 minutter.
Bland maisenna og kaldt vann, hell forsiktig i sausen mens den koker – helt til du får passelig tjukk konsistens.
Vær sparsom med maisennajevningen. Med maisenna er det lite som skal til for at det stivner og blir til pudding (den tykner til og med litt ekstra når det blir kald).
Avkjøl sausen. Oppbevar eventuelle rester i et glass i kjøleskapet.
Tips!
Hvis du ikke vil bruke sukrin, kan du bruke tilsvarende mengde annet søtstoff – for eksempel 160 gram sukker.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆