sauser, dressing og dip
Hollandaise - Perfekt saus til skrei
Hollandaise er en klassiker! En deilig, kremete fransk smørsaus, perfekt til sesongens skrei. Den kan ha litt lett for å skille seg, men pisk godt, spe med litt vann hvis den blir for tykk, og ikke la den koke, så får du det til.
20min / 5min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
4 porsjoner
300 gmeierismør
3 stkeggeplommer
3 sssitronsaft
1 ssvann
1 klypekajennepepper
1 klypesalt
Fremgangsmetode
Smelt smøret og sett det til side sånn at de hvite melkestoffene synker til bunns. Det er bare det klare smøret som skal brukes.
Bland eggeplommer, sitronsaft og vann i en bolle av stål eller glass.
Sett bollen over en kjele med kokende vann, men ikke la bollen komme i kontakt med vannet. Visp kontinuerlig til eggeblandingen begynner å tykne og ligner eggedosis.
Spe med det smeltede klare smøret litt etter litt mens du fortsetter å vispe kraftig mellom hver gang.
Smak til med kajennepepper, salt og evt. litt mer sitronsaft.
Tips!
Hvis sausen blir for tykk før du har hatt i alt smøret, kan du spe med 1-2 ss vann. Sausen har lett for å skille seg, men skal heller ikke bli for tynn.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆