sauser, dressing og dip

Hollandaise - Perfekt saus til skrei

Hollandaise er en klassiker! En deilig, kremete fransk smørsaus, perfekt til sesongens skrei. Den kan ha litt lett for å skille seg, men pisk godt, spe med litt vann hvis den blir for tykk, og ikke la den koke, så får du det til.

Hollandaise saus servert i liten messingkjele på messingrist, på rustikk trebord. Kjelen er omringet av nøkkelingrediensene i Hollandaise; egg og smør. Liten treskål med kajennepepper på siden.

20min / 5min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

4 porsjoner

300gmeierismør

3stkeggeplommer

3sssitronsaft

1ssvann

1klypekajennepepper

1klypesalt

Fremgangsmetode

Smelt smøret og sett det til side sånn at de hvite melkestoffene synker til bunns. Det er bare det klare smøret som skal brukes.
Bland eggeplommer, sitronsaft og vann i en bolle av stål eller glass.
Sett bollen over en kjele med kokende vann, men ikke la bollen komme i kontakt med vannet. Visp kontinuerlig til eggeblandingen begynner å tykne og ligner eggedosis.
Spe med det smeltede klare smøret litt etter litt mens du fortsetter å vispe kraftig mellom hver gang.
Smak til med kajennepepper, salt og evt. litt mer sitronsaft.

Tips!

Hvis sausen blir for tykk før du har hatt i alt smøret, kan du spe med 1-2 ss vann. Sausen har lett for å skille seg, men skal heller ikke bli for tynn.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit