sauser, dressing og dip
Lettvint og frisk appelsinsaus
En nydelig appelsinsaus løfter måltidet og passer spesielt godt til lyst kjøtt. Prøv det neste gang du skal servere kalkun eller kylling.
30min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
50 gsmør
en halv stkgul løk (finhakket)
8 dlkraft (eller silt sjy)
2 dlferskpresset appelsinsaft (eller appelsinjuice)
2 sssoyasaus
2 ssappelsinmarmelade
en fjerdedel tspepper
Fremgangsmetode
Smelt smør i en kasserolle på middels sterk varme. Stek finhakket løk til den er blank og myk.
Tilsett sjy/kraft, appelsinjuice og soyasaus. Kok inn til halv mengde.
Smak til appelsinsausen med marmelade og pepper. Bruk stavmikseren dersom du ønsker en jevn saus uten klumper.
Er sausen for tynn, kan du lage jevning med litt maisenna og kaldt vann. Husk å la sausen koke opp igjen.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆