sauser, dressing og dip

Sitronsaus til skrei

Nå er skreien her, og den fortjener en god saus. Sitronsaus er en enkel, syrlig og fin fløtesaus som er ekstra god til skrei og annen hvit fisk.

Sitronsaus til skrei servert i lys grå metallbolle på metallfat, på rustikk trebord. Hånd løfter opp en øse med saus. På fatet ligger det frisk dill, ferske sitronskiver og nykvernet pepper. Hel sitron i bakgrunnen.

10min / 10min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

2stksjalottløk

1stkøkologisk sitron (gjerne Sorrento)

2ssmeierismør til steking

en halvdlhvitvin (eller syrlig eplemost)

2dlmatfløte

1klypesalt og hvit pepper (smak til)

Fremgangsmetode

Finhakk sjalottløken. Vask sitronen godt i lunkent vann og riv skallet.
Smelt smøret i en kjele, og surr løk og sitronskall i ca. 2 minutter på middels varme, til løken er myk og blank.
Press sitronen, og tilsett sitronsaft og hvitvin i kjelen. La det småkoke i 2-3 minutter.
Ha i matfløten og kok opp. Smak til med salt og hvit pepper.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit