Til hovedinnhold
snacks

Bruschetta med jordbær og basilikumkrem

Ikke kast daggammelt brød! Da kan du nemlig lage sommerens aller beste bruschetta – med friske jordbær og herlig basilikumkrem.

5min / 20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dressing:

2 og en halvdlbalsamicoeddik

2sssukker

1sssitronsaft (ca. 0,5 sitron)

Basilikumkrem:

250gricotta

10gfriske basilikumblader

50gnaturell kremost

en halvtsflaksalt

1tssitronsaft

Bruschetta:

300gferske jordbær

1stkbaguette (eller annet lyst brød)

2ssextra virgin olivenolje

1klypegrovt flaksalt

1klypenykvernet pepper

Fremgangsmetode

Dressing

Ha eddik, sukker og sitronsaft i en kasserolle og rør om til sukkeret er løst opp. Kok opp og senk temperaturen. La væsken koke uten lokk til den er redusert til halvparten (ca. 15 minutter). Avkjøl og sett til side.

Basilikumkrem

Kjør ricotta og basilikumblader sammen til en jevn krem med en food processor. Visp inn kremost. Smak til med salt og sitronsaft.

Bruschetta

Rens jordbærene og del i tynne skiver.
Skjær baguetten i tykke skiver på skrå og pensle med olje på hver side. Rist på grillen, et par minutter på hver side, eller stek i ovnen på 180˚C i ca. 8 minutter. Grillpanne, stekepanne eller brødrister fungerer også bra.
Smør et tykt lag basilikumkrem på brødskivene. Legg på jordbær og krydre med et lett drag flaksalt og nykvernet pepper. Ringle til slutt over balsamico-dressingen.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn