Til hovedinnhold
snacks

Bruschetta med spekemat

Enklere og bedre festmat skal du lete lenge etter! Det blir garantert god stemning av sprø bruschetta med tomatsalat og spekemat!

Sprø bruschetta med tomatsalat, servert som tapas på lyst fat. Tannpirker på toppen av hver bruschetta med spekepølse og spekeskinke.

5min / 20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

12skiverbaguette

2ssolivenolje

3stktomater (i terninger)

en halvstkrødløk (finhakket)

1ssfrisk basilikum (finhakket)

en fjerdedeltsnykvernet pepper

en halvtsgrovt flaksalt (kan sløyfes)

1feddhvitløk

100gspekepølse (eller spekeskinke, i tynne skiver)

Fremgangsmetode

Sett ovnen på 225˚C. Skjær brødet i 2 cm tykke skiver og pensle med olivenolje på begge sider.
Legg brødskivene utover et bakepapirkledd stekebrett og stek midt i ovnen i ca. 5 minutter. Brødskivene skal bli gylne i kantene.
Del tomatene i to og fjern frøene. Skjær tomatkjøttet i små terninger og ha i en skål.
Finhakk rødløk og basilikumblader og bland sammen med tomatene.
Hell over resten av olivenoljen og smak til med salt og pepper.
Del et hvitløksfedd i to på langs og gni snittflatene over brødskivene.
Rett før servering toppes brødskivene med tomatsalat og tynne skiver god spekepølse.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit