Til hovedinnhold
snacks

3 dipper som får fart på festen

Dipp og sprø knekkebrødsticks er perfekt festmat, enten til vorspielet eller som noe å bite i sammen med velkomstdrinken.

25min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Bønne- og avokadodipp:

1bokshvite bønner

1stkstor avokado

2feddhvitløk, finhakket

1tshvitvinseddik (eller annen eddik)

1dæsjsalt

1dæsjpepper

en fjerdedeltsChiliflakes

1ssfinhakket persille

Fetakrem:

200gfetaost

50gcrème fraîche

2feddhvitløk, finhakket

en fjerdedelstkrød chili, finhakket

1ssfinhakket persille

1tsakasiehonning

Hummus:

1bokshermetiske kikerter

1tstahini

en halvstksitronsaft

2feddhvitløk

en halvbuntkoriander

en halvdlolivenolje

1dæsjsalt

1dæsjpepper

Fremgangsmetode

Slik lager du bønne- og avokadodipp

Hell vannet av bønnene.
Legg bønner, avokado, finhakket hvitløk og hvitvinseddik i en blender eller kjøkkenmaskin, og kjør til en jevn blanding. Rør inn finhakket persille til slutt.
Smakes til med salt, pepper og chiliflakes.

Slik lager du fetakrem

Rør fetaosten myk med en gaffel, og tilsett creme fraichen under røring.
Bland inn finhakket hvitløk, chili og kruspersille, og smak til med litt akasiehonning. Rør til en jevn blanding.

Slik lager du hummus

Hell kikertene, samt litt av vannet fra boksen, i en blender med tahini, sitronsaft og finhakket hvitløk. Kjør til en jevn blanding.
Tilsett litt og litt olivenolje til hummusen får en silkemyk konsistens. Rør inn finhakket koriander, og smak til med salt og pepper.
Serveres med litt ekstra olivenolje på toppen, og et dryss koriander.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn