snacks
Empanadas med tacofyll - til tapasbordet
Med et tacofyll av krydret kjøttdeig og ost, kan du være sikker på at du ikke blir den stakkaren som har tatt med tapasretten som ingen vil ha. Alle elsker jo taco, og spesielt når det kommer innbakt i sprø og luftig butterdeig!
20min / 35min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
10 porsjoner
5 platerbutterdeig (tint)
200 gkjøttdeig
en halv posetacokrydder
en halv bokshakkede tomater
1 dlvann
2 dlrevet hvitost
1 stkegg til pensling
Fremgangsmetode
Denne oppskriften gir ca. 20 empanadas.
Brun kjøttdeigen og tilsett tacokrydder, tomat og 1 dl vann. La det putre i 10-12 minutter, til vannet har fordampet og kjøttsausen har fast konsistens.
Kjevle ut butterdeigsplatene til dobbel størrelse, og bruk et vidt glass til å stikke ut sirkler.
Legg en spiseskje med kjøttfyll midt på sirkelen og strø litt ost over. Brett den ene delen over den andre slik at du får en halvmåne, pensle med egg mellom kantene, og press sammen med en gaffel.
Pensle med egg på toppen, og stek på 200 grader i cirka 20 minutter.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆