snacks
Røkelakstartar på lompechips
Røkelakstartar er enkelt å røre sammen og er godt som forrett, tapas eller til julefrokosten. Server den på sprøstekte lompechips, og topp med dillmajones.
12min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Lompechips:
1 pklomper
2 ssolje
Røkelakstartar:
300 grøkelaks (i små terninger )
en fjerdedel stkagurk (i små terninger )
2 stkvårløk (i tynne skiver)
1 sskapers
en halv tsdijonsennep
en halv stksitron (saften)
1 klypesort pepper
Dillmajones:
2 ssFersk dill (grovhakket )
100 gmajones
Fremgangsmetode
Lompechips
Varm stekeovnen til 200 °C.
Del lompene i chipsstore biter. Pensle dem med olje på hver side.
Legg dem på et stekebrett med bakepapir, og stek dem i 10-12 minutter.
Røkelakstartar
Ha røkelaks, agurk, vårløk og kapers i en bolle.
Smak til med dijonsennep, sitronsaft og nykvernet sort pepper.
Dillmajones
Ha dill og majones i en egnet beholder, og kjør det sammen med en stavmikser.
Fyll dillmajonesen i en pose, knyt igjen, og klipp av litt av det ene hjørnet.
Ved servering
Topp lompechipsen med røkelakstartar og dillmajones.
Tips!
Du kan godt bruke salte kjeks i stedet for lompechips og laks av sashimikvalitet i stedet for røkelaks.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆