snacks

Røkelakstartar på lompechips

Røkelakstartar er enkelt å røre sammen og er godt som forrett, tapas eller til julefrokosten. Server den på sprøstekte lompechips, og topp med dillmajones.

Røkelakstartar på lompechip servert på hvit tallerken med dillmajones og frisk dill på toppen. Grønn julepynt og julelys rundt tallerkenen.

12min / 20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Lompechips:

1pklomper

2ssolje

Røkelakstartar:

300grøkelaks (i små terninger )

en fjerdedelstkagurk (i små terninger )

2stkvårløk (i tynne skiver)

1sskapers

en halvtsdijonsennep

en halvstksitron (saften)

1klypesort pepper

Dillmajones:

2ssFersk dill (grovhakket )

100gmajones

Fremgangsmetode

Lompechips

Varm stekeovnen til 200 °C.
Del lompene i chipsstore biter. Pensle dem med olje på hver side.
Legg dem på et stekebrett med bakepapir, og stek dem i 10-12 minutter.

Røkelakstartar

Ha røkelaks, agurk, vårløk og kapers i en bolle.
Smak til med dijonsennep, sitronsaft og nykvernet sort pepper.

Dillmajones

Ha dill og majones i en egnet beholder, og kjør det sammen med en stavmikser.
Fyll dillmajonesen i en pose, knyt igjen, og klipp av litt av det ene hjørnet.

Ved servering

Topp lompechipsen med røkelakstartar og dillmajones.

Tips!

Du kan godt bruke salte kjeks i stedet for lompechips og laks av sashimikvalitet i stedet for røkelaks.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit