suppe
Gazpacho
Spanjoler spiser gjerne kald gazpacho midt på sommeren. Her hjemme kan du lage en frisk og deilig varm tomatsuppe med samme utgangspunkt.
15min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
1 kgmodne tomater
4 skiverlandbrød (daggammelt)
5 feddhvitløk
1 tsflaksalt
1 dlgod olivenolje
2 stkrøde paprika
en halv stkfinhakket løk
1 tseddik (smak til)
1 lvann (ca)
Dette trenger du til krutonger:
2 skiverlandbrød
2 ssolivenolje
1 klypesalt og pepper
1 tstørket basilikum
Fremgangsmetode
Kok opp en kjele med vann. Skjær et kryss i skinnet (på toppen) på hver tomat og legg dem i kokende vann i 20 sekunder. Ta dem ut og skrell av skallet. Del tomatene i to og fjern kjernene. Grovhakk kjøttet.
Skjær skorpen av brødet og kjør brødet til smuler i en blender.
I en morter moser du hvitløk og salt til en pasta. Spe med olivenolje. Bland dette med brødsmulene. Sett til side.
Skjær paprika og løk i små terninger. Stek løk og paprika myk i litt olje over lav varme. Tilsett eddik og tomater etter ca. 10 minutter.
Nå kan du ha i brødmiksen. Rør og tilsett vann til du får ønsket konsistens. Kok opp og kjør med en stavmikser til du har en fin og fyldig suppe.
Smak til med mer salt og pepper.
Lag brødkrutonger ved å steke brødterninger (ca. 2x2 cm) i olje eller smør. Krydre med salt, pepper og basilikum.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆