Til hovedinnhold
suppe

Gazpacho er en superfrisk tomatsuppe

Spanjoler spiser gjerne kald gazpacho midt på sommeren. Her hjemme kan du lage en frisk og deilig varm tomatsuppe med samme utgangspunkt.

Gazpacho er en superfrisk tomatsuppe

15min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

1kgmodne tomater

4skiverlandbrød (daggammelt)

5feddhvitløk

1tsflaksalt

1dlgod olivenolje

2stkrøde paprika

en halvstkfinhakket løk

1tseddik (smak til)

1lvann (ca)

Dette trenger du til krutonger:

2skiverlandbrød

2ssolivenolje

1klypesalt og pepper

1tstørket basilikum

Fremgangsmetode

Kok opp en kjele med vann. Skjær et kryss i skinnet (på toppen) på hver tomat og legg dem i kokende vann i 20 sekunder. Ta dem ut og skrell av skallet. Del tomatene i to og fjern kjernene. Grovhakk kjøttet.
Skjær skorpen av brødet og kjør brødet til smuler i en blender.
I en morter moser du hvitløk og salt til en pasta. Spe med olivenolje. Bland dette med brødsmulene. Sett til side.
Skjær paprika og løk i små terninger. Stek løk og paprika myk i litt olje over lav varme. Tilsett eddik og tomater etter ca. 10 minutter.
Nå kan du ha i brødmiksen. Rør og tilsett vann til du får ønsket konsistens. Kok opp og kjør med en stavmikser til du har en fin og fyldig suppe.
Smak til med mer salt og pepper.
Lag brødkrutonger ved å steke brødterninger (ca. 2x2 cm) i olje eller smør. Krydre med salt, pepper og basilikum.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn