suppe
Gulrotsuppe med ingefær
Kanskje verdens enkleste og diggeste suppe? Gulrot og ingefær spiller sammen like perfekt som et symfoniorkester, derfor er dette en takknemlig suppe å imponere med. Tips! Lag rikelig, for denne forsyner man seg to ganger av.
30min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
800 ggulrøtter
1 stkfinhakket løk
2 feddrevet hvitløk
3 cmrevet ingefær
1 ssolje til steking
8 dlgrønnsaksbuljong
1 stklime (saft og revet skall)
1 tssalt
en halv tspepper
2 dllettrømme
Fremgangsmetode
Rens gulrøttene og skjær dem i skiver. Finhakk løk og hvitløk, og riv ingefæren.
Fres alt i olje i cirka 5 minutter eller til oljen er blank.
Tilsett buljong og la det småkoke i 15-20 minutter til gulrøttene er møre.
Kjør suppen glatt med stavmikser og smak til med limesaft, salt og pepper.
Server suppen med lettrømme og revet limeskall på toppen.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆