suppe
Herlig soppsuppe med salvie
Sopp er smaken av høst. Akkurat nå finner du mange herlige soppslag i butikken, så hvorfor ikke lage en enkel og kjempegod soppsuppe til middag?
40min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
1 stkgul løk (finhakket)
4 sssmør
4 stksalvieblader
600 gblandet sopp (kantareller, østershattsopp og sjampinjonger)
1 dæsjsalt og pepper
1 lkyllingkraft (eller grønnsakskraft)
2 feddfinhakket hvitløk
3 dlkremfløte
1 tssitronsaft
Fremgangsmetode
Ta frem en gryte. Surr løk i halvparten av smøret sammen med salvieblader til løken er blank.
Del soppen. Bruk gjerne en eggedeler.
Stek soppen i smør i en panne til den er gyllen. Salte og pepre. Ha soppen i gryten.
Tilsett kraft og hvitløk og la småkoke en liten halvtime. Hell på fløten. Ta frem en stavmikser eller bruk en blender. Blend blandingen til en fin og jevn suppe.
Sett tilbake på platen. Smak til med mer salt og pepper. Juster med sitronsaft til slutt.
Tips! Salvie passer godt til sopp, men du kan også velge timian eller rosmarin hvis du liker det bedre.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆