Til hovedinnhold
suppe

Hjemmelaget fiskesuppe

Det skulle ikke forundre oss om unger som ellers rynker på nesa av fisk og grønnsaker setter til livs hele gryta av fiskesuppe. Rask å lage er den også!

Fiskesuppe med gressløk, gulrot, fisk, salt og pepper, i en blå kjele

20min / 10min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

en fjerdedelstksellerirot, skrelt og kuttet i små biter

2stkgulrøtter, skrelt og kuttet i skiver, staver eller revet

1stkpurre, delt i to på langs, vasket og kuttet i skiver

1lkraft eller buljong

2dlkremfløte

2dlmelk

2sshvetemel

400glaksefilet, skjæres i biter

400gtorskefilet, skjæres i biter

1tssalt

en halvtspepper

Fersk gressløk

Fremgangsmetode

Kutt grønnsakene i tynne skiver eller i små staver. Ha i kraften og fløten med grønnsakene i ei stor gryte og kok forsiktig opp. Skru deretter ned varmen.
Rør melet ut i den kalde melken med en visp for å unngå klumper, og rør jevningen ut i gryta mens du rører.
Skru opp varmen igjen og la suppa småputre i ca. 5-10 minutter, evt. til suppa tykner under om røring.
Ha i lakse- og torskebiter i suppa og la fisken trekke i ca. 5 minutter til. Smak til med salt og pepper, og dryss over fersk finhakket gressløk.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit