1t 20min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
1 kghel kylling
1 og en fjerdede lvann
2 tssalt
3 stkgul løk
3 stkhvite pepperkorn
2 stilkerpersille
1 stklaurbærblad
2 stkgulrot
2 stilkerstangselleri
4 feddhvitløk (hele)
1 håndfullfersk persille
Fremgangsmetode
Del kyllingen i fire og del skroget i to, legg det i en tykkbunnet gryte. Hell i vannet (vannet skal akkurat dekke kyllingen). Tilsett krydderet og hvitløksfedd.
Skrell løk, del i to og kutt i tynne skiver, legg i gryten. Del opp stangselleri i biter og tilsett i gryten. Kok opp og la trekke på svak varme i ca 40 minutter. Skum av flere ganger mens det koker.
Ta ut alt av ben og vinger, rens det for skinn og ben, skjær eller riv kjøttet i biter. Legg til side.
Hakk opp gulrot (diagonale biter) og la koke videre i gryten i ca 30 minutter. Ta ut resten av kyllingkjøttet (brystet) og rense fritt for skinn og ben
Rør inn kyllingkjøttet i gryten. Server med bladpersille og nybakt brød eller loff/baguette, gjerne med godt smør.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆