suppe
Hjemmelaget tomatsuppe med bakte tomater
Det er ikke vanskelig å lage en skikkelig god tomatsuppe som smaker av søte, modne tomater.
35min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
8 porsjoner
200 gSmak* Piccolotomater
1 ssolivenolje
en halv stkløk
1 feddhvitløk
2 ssolivenolje
2 sstomatpuré
1 bokshermetiske cherrytomater
4 dlgrønnsakskraft
1 tsbasilikum (tørket)
en halv tssalt
en fjerdedel tspepper
Fremgangsmetode
Del piccolotomatene i to, drypp over litt olivenolje og bak dem i ovnen på 200 grader varmluft i ca. 20 minutter.
Finhakk løk og hvitløk og stek dem myke og blanke i en kjele med litt olje.
Tilsett tomatpuré, og la det surre i 1-2 minutter. Ha i ovnsbakte piccolotomater, hermetiske cherrytomater og grønnsakskraft. Kok opp og la det småkoke i ca. 10 minutter.
Kjør suppen til ønsket konsistens med stavmikser eller i hurtigmikser. Tilsett tørket basilikum og smak til med salt og pepper.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆