suppe
Klassisk betasuppe
En god, varm tallerken betasuppe er både lettvint, næringsrikt – og du får tømt kjøleskapet for alt av rester.
3t 30min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
1 kgsvineknoke (evt. ferdig kokt kjøtt eller pølse)
400 gpoteter
6 stkgulrøtter
en halv stksellerirot (stor)
en halv stkkålrot (stor)
1 stkpurreløk
1 tssalt og pepper (smak til)
Fremgangsmetode
Skyll og ha svineknoken i en kasserolle. Dekk med vann og kok opp. Skum av. La svineknoken trekke i vann til den er mør i ca. 3 timer (ca 85 ˚C).
Ta opp kjøttet og sett til side. Sil kraften og kok det opp på nytt.
Rens grønnsakene og del dem i passe store terninger. Tilsett grønnsakene i kraften og kok dem møre.
Rens svineknoken og ha kjøttet i biter. Tilsett kjøttet og finsnittet purre. Smak til med salt og pepper. Server med flatbrød.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆