Til hovedinnhold
suppe

Klassisk betasuppe

En god, varm tallerken betasuppe er både lettvint, næringsrikt – og du får tømt kjøleskapet for alt av rester.

Fargerik betasuppe i rød støpejernskjele og hvit suppeskål, servert på rustikk trebord med blårutet kjøkkenhåndkle. Flatbrød og ferske urter ved siden av.

3t 30min / 20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

1kgsvineknoke (evt. ferdig kokt kjøtt eller pølse)

400gpoteter

6stkgulrøtter

en halvstksellerirot (stor)

en halvstkkålrot (stor)

1stkpurreløk

1tssalt og pepper (smak til)

Fremgangsmetode

Skyll og ha svineknoken i en kasserolle. Dekk med vann og kok opp. Skum av. La svineknoken trekke i vann til den er mør i ca. 3 timer (ca 85 ˚C).
Ta opp kjøttet og sett til side. Sil kraften og kok det opp på nytt.
Rens grønnsakene og del dem i passe store terninger. Tilsett grønnsakene i kraften og kok dem møre.
Rens svineknoken og ha kjøttet i biter. Tilsett kjøttet og finsnittet purre. Smak til med salt og pepper. Server med flatbrød.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit