suppe
Kremet fiskesuppe
En helt klassisk, kremet fiskesuppe, som nærmest lager seg selv. Med litt laks, reker, rømme og grønnsaker pimper du opp posesuppen til nye høyder.
10min / 10min forberedelsestid
Ingredienser
4 porsjoner
1 posebergensk fiskesuppe
8 dlvann
2 dlmelk
2 stkgulrøtter
1 pksukkererter
400 glaksefilet uten skinn og bein
100 gpillede reker fra lake
4 sslettrømme
1 pottefrisk gressløk
Fremgangsmetode
Ha 1 pose bergensk fiskesuppe i en gryte med 8 dl vann og 2 dl melk. Rør godt og la småkoke i ca. 10 minutter under omrøring.
Skrell 2 gulrøtter og del i fine strimler eller grovrasp på rivjern. Del 400 g laksefileter i biter på ca. 3 cm og ha i gryten sammen med gulrot når det er ca. 3 minutter igjen av koketiden.
Sil av laken på rekene og finsnitt 1 pk sukkererter og litt frisk gressløk. Rør inn i suppen rett før servering eller dryss på toppen når suppen er øst opp i tallerkener.
Avslutt med 1 ss lettrømme på hver suppeskål om ønskelig.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆