suppe
Langtidskokt kjøttsuppe
Klassisk kjøttsuppe går aldri av moten. Denne langtidskokte kjøttsuppen er både sunn, mettende og smaker aldeles nydelig.
1t 30min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
en halv stksellerirot
4 stkgulrøtter
en halv stkpurre
1 stkløk
600 ghøyrygg (med bein)
2 stklaurbærblader
2 stilkertimian
2 stilkerrosmarin
1 stkhyssing (ca. 10 cm)
1 klypesalt og pepper (smak til )
2 ssolivenolje
2 feddhvitløk
1 lgrønnsakskraft
4 stkpoteter (skrelt og delt i terninger)
1 pkflatbrød
Fremgangsmetode
Del grønnsaker og kjøtt i terninger. Husk at dette er en suppe, så kjøttstykkene må ikke være for store.
Bind laurbærblader, timian og rosmarin sammen med hyssing. Den skal vippes ut etter at suppen er ferdigkokt.
Salt og pepre kjøttet. Brun det i en gryte med litt olje. Tilsett løken mot slutten slik at den myknes litt.
Finhakk hvitløk. Tilsett alle ingrediensene unntatt potetene. Hell på mer væske slik at kjøtt og grønnsaker dekkes. Kok opp.
Skum av suppen med en øse. Senk temperaturen til medium og sett på lokk. La suppen småkoke i en time eller mer, til kjøttet begynner å slippe beina.
Tilsett potetterningene. La suppen trekke på samme temperatur til kjøttet er mørt.
Server suppen med flatbrød.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆