Til hovedinnhold
suppe

Langtidskokt kjøttsuppe

Klassisk kjøttsuppe går aldri av moten. Denne langtidskokte kjøttsuppen er både sunn, mettende og smaker aldeles nydelig.

klassisk-kjottsuppe-ovenfra-hovedbilde.jpg

1t 30min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

en halvstksellerirot

4stkgulrøtter

en halvstkpurre

1stkløk

600ghøyrygg (med bein)

2stklaurbærblader

2stilkertimian

2stilkerrosmarin

1stkhyssing (ca. 10 cm)

1klypesalt og pepper (smak til )

2ssolivenolje

2feddhvitløk

1lgrønnsakskraft

4stkpoteter (skrelt og delt i terninger)

1pkflatbrød

Fremgangsmetode

Del grønnsaker og kjøtt i terninger. Husk at dette er en suppe, så kjøttstykkene må ikke være for store.
Bind laurbærblader, timian og rosmarin sammen med hyssing. Den skal vippes ut etter at suppen er ferdigkokt.
Salt og pepre kjøttet. Brun det i en gryte med litt olje. Tilsett løken mot slutten slik at den myknes litt.
Finhakk hvitløk. Tilsett alle ingrediensene unntatt potetene. Hell på mer væske slik at kjøtt og grønnsaker dekkes. Kok opp.
Skum av suppen med en øse. Senk temperaturen til medium og sett på lokk. La suppen småkoke i en time eller mer, til kjøttet begynner å slippe beina.
Tilsett potetterningene. La suppen trekke på samme temperatur til kjøttet er mørt.
Server suppen med flatbrød.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit