Til hovedinnhold
suppe

Minestrone - en smak av Italia

Minestrone er en nydelig, mettende grønnsakssuppe med opprinnelse i Italia. Minestronesuppen er for italienerne litt som lapskausen er for oss nordmenn. Vi tar det vi har i kjøleskapet, og de grønnsakene som er i sesong - pluss litt tomater og pasta. Det blir det både billig og god middag av!

Minestrone - en smak av Italia

30min / 20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

1stkrødløk

2feddhvitløk

en halvstkpurreløk

2stkgulrøtter

2stilkerstangselleri

1stkfennikel

1stkstor potet

1bokshakkede tomater

1bokshvite bønner

1stkliten squash

150gkål

1lkraft eller buljong (enten grønnsaks- eller kyllingbuljong)

100gtørr pasta

1tsoregano

2stklaurbærblader

2ssolivenolje

1tssalt og pepper (smak til)

1nevefersk basilikum (til servering)

1neverevet parmesan (til servering)

Fremgangsmetode

Finhakk løk og hvitløk, og strimle purren. Kutt gulrøtter, stangselleri, fennikel og potet i små biter.
Hell et par spiseskjeer olivenolje i en vid gryte og ha i alle grønnsakene. La blandingen steke på middels varme i 10-15 minutter, mens du rører jevnlig. Grønnsakene skal ikke bli brune, bare møre.
Finsnitt kålen og kutt squashen i biter, og ha den i suppen sammen med tomatene, oregano, laurbærblader og kraften, og gi suppen et oppkok. Ha i bønnene og la suppen småkoke i fem minutter, eller til kålen er mør. Smak til med salt og pepper.
Kok pastaen al dente, etter tilberedningsinstruksjonene på pakken, og hell av vannet. Om du vil ha pastaen i suppen eller servere den ved siden av, bestemmer du selv.
Server den dampende suppen med revet parmesan og finhakket, fersk basilikum på toppen.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn