toast, sandwich og smørbrød

Enkelt ostesmørbrød med sitronsyltet rødløk

Man behøver ikke være kokk eller ha et velutstyrt kjøkken for å lage et godt ostesmørbrød. Alt du trenger er brød, litt pålegg, og kanskje en rødløk, så har du et nydelig lite måltid på null komma niks!

To ostesmørbrød med ost og skinke, servert på blågrønn tallerken og blåstripete linduk. Toppet med sitronsyltet rødløk og fersk timian.

8min / 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

2 porsjoner

Dette trenger du:

4skiverbrød

2ssmeierismør

1sssterk sennep

4skiverkokt skinke

4skiverost (gjerne Ridderost eller Cheddar)

1klypepepper

Sitronsyltet rødløk:

1stkrødløk (i tynne båter)

2sssitronsaft

1tssukker

Fremgangsmetode

Forvarm ovnen til 210 grader. Smør skivene med smør på begge sidene og legg på bakepapirkledd stekebrett.
Smør et tynt lag sennep og legg på kokt skinke. Topp med ost, enten i skiver eller revet. Krydre med litt nykvernet pepper på toppen.
Stek ostesmørbrødene i øverste del av ovnen, til osten har smeltet godt og begynner å få litt farge. Det tar ca. 7-8 minutter.
Server med syltet rødløk.

Sitronsyltet rødløk

Skjær løken i tynne båter eller skiver og legg alt i en brødpose eller lignende. Tilsett sitronsaft og sukker.
Lukk posen og masser løken til sukkeret er oppløst.
La posen med løken ligge kjølig i 30 minutter.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit