toast, sandwich og smørbrød
Italiensk kyllingsandwich med pesto og mozzarella
Den litt kjipe kyllingfileten har blitt forvandlet til en kyllingsandwich som er ekstemt saftig og latterlig sprø. Den er nesten for god til å være sann (og vi har prøvesmakt!).
10min / 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
1 porsjoner
1 stkbaguette
1 stkkyllingfilet
1 og en halv dlgriljermel (eller strøbrød)
en fjerdedel tssalt
1 klypepepper
1 stkegg
2 ssmel
1 pkfersk mozzarella
2 sspesto
1 håndfullgrønnsaker etter smak (fks. tomat, avocado, salat, rødløk og frisk basilikum)
1 sssmør (og olje, til steking)
Fremgangsmetode
Sett stekeovnen på 200 grader.
Legg kyllingfileten på et skjærebrett, og dekk den med plastfolie. Bank den flat med en kjevle. Den skal være cirka ½-1 cm tykk.
Paner kyllingfileten i mel, pisket egg og strøbrød blandet med salt og pepper i den rekkefølgen.
Smelt rikelig med smør og litt olje i en stekepanne, og stek den panerte kyllingfileten til den er gjennomstekt, og paneringen er sprø. Det er viktig å ha nok smør i pannen for at paneringen skal bli ordentlig god. Legg til side.
Del en baguette i to, og smør pesto på hver halvdel. Del mozzarellaen i skiver, og legg skivene på pestoen.
Sett baguettene inn i stekeovnen med mozzarellaen vendt oppover til osten smelter. Her er det viktig å følge med så osten ikke svir seg.
Ta baguetten ut, og topp den ene halvdelen med den panerte kyllingfileten og det du måtte ønske av grønnsaker. Vi har brukt rødløk i fine skiver, avokado, tomater, salat og frisk basilikum.
Legg den andre halvdelen på, og spis snarest. Nam!
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆