toast, sandwich og smørbrød
Italiensk ostesmørbrød med tomatsalat
Det klassiske ostesmørbrødet får en nydelig Italiensk vri med mozzarella, Italiensk salami og fersk tomatsalat med god olivenolje. Her er det bare å glede seg til middag!
15min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
2 porsjoner
Dette trenger du:
4 skiverbrød
2 ssmeierismør
125 gfersk mozzarella (ca. 1 pakke)
6 skiveritaliensk salami (eller annen pølse)
4 skiverRidderost (eller annen fast hvitost)
Enkel tomatsalat:
2 stktomater
en fjerdedel stkrødløk (i skiver)
en halv ssgod olivenolje
en fjerdedel tsflaksalt
1 håndfullfrisk basilikum
Fremgangsmetode
Smør et tynt lag smør på begge sider av brødskivene.
Skjær mozzarellaosten i skiver. Fordel osten på halvparten av brødskivene.
Legg på salami og ridderost. Topp ostesmørbrødene med de siste brødskivene.
Stek ostesmørbrødene i stekepanne på middels sterk varme. Snu når undersiden har blitt gyllen og sprø. Press ostesmørbrødet ned i pannen med stekepanne. Stek til osten har smeltet og alt er godt og varmt.
Enkel tomatsalat
Skjær tomat og rødløk i skiver
Ringle over god olivenolje, flaksalt og ferske basilikumblader.
Server tomatsalaten sammen med de rykende ferske ostesmørbrødene.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆