toast, sandwich og smørbrød
Restetoast med syltet rødløk
Ostesmørbrød er perfekt restemat! Alt du trenger er brød, litt pålegg, og kanskje en rødløk. Vipps har du et nydelig lite måltid som attpåtil gir nytt liv til brødrestene!
8min / 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
2 porsjoner
Dette trenger du:
4 skiverbrød
2 ssmeierismør
1 sssterk sennep
4 skiverkokt skinke
4 skiverost (gjerne Ridderost eller Cheddar)
1 klypepepper
Syltet rødløk:
1 stkrødløk (i tynne båter)
2 sssitronsaft
1 tssukker
Fremgangsmetode
Forvarm ovnen til 210 grader. Smør skivene med smør på begge sidene og legg på bakepapirkledd stekebrett.
Smør et tynt lag sennep og legg på kokt skinke. Topp med ost, enten i skiver eller revet. Krydre med litt nykvernet pepper på toppen.
Stek ostesmørbrødene i øverste del av ovnen, til osten har smeltet godt og begynner å få litt farge. Det tar ca. 7-8 minutter.
Server med syltet rødløk.
Sitronsyltet rødløk
Skjær løken i tynne båter eller skiver og legg alt i en brødpose eller lignende. Tilsett sitronsaft og sukker.
Lukk posen og masser løken til sukkeret er oppløst.
La posen med løken ligge kjølig i 30 minutter.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆