Til hovedinnhold
vaffel

Glutenfrie sjokoladevafler med salt karamellsaus

Vafler er kjempegodt. Vafler med sjokoladesmak og verdens enkleste karamellsaus er enda bedre!

Glutenfrie sjokoladevafler med salt karamellsaus, servert med iskrem, ferske jordbær og physalis. Stabel med sjokoladevafler i bakgrunnen, og en mugge med salt karamellsaus som helles over vaflene foran.

50min / 40min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

4stkegg

en halvdlsukker

2dlmandelmel

1dlkokosmel

1ssfiberhusk

2tsbakepulver

1tsvaniljesukker

2sskakaopulver (bakekakao eller rå kakao)

4dllettmelk

100gsmør

Salt karamellsaus:

1dlkremfløte

2dlHapå-pålegg

1tsgrovt flaksalt

Fremgangsmetode

Pisk egg og sukker luftig.
Tilsett de tørre ingrediensene og halvparten av melken. Rør til slutt inn smeltet smør og la vaffelrøren svelle i 15-30 minutter.
Spe på med resten av melken og varm vaffeljernet til litt over middels styrke (f.eks. til 4,5 på en skala mellom 1 og 7).
Pensle med litt smeltet smør eller nøytral olje og hell på en øse vaffelrøre. Ikke legg hele tyngden av lokket på med en gang – da tyter all røra ut på sidene. Stek vaflene ca. 12-15 minutter.

Salt karamellsaus

Varm opp fløten i en kasserolle på middels sterk varme.
Rør inn karamellpålegget til det smelter og sausen blir jevn og tyktflytende.
Smak til med salt.

Tips!

Dersom du ikke får spist alle vaflene med en gang kan vaffelrøren oppbevares opp til en uke i kjøleskapet. Den kan også fryses ned til bruk en annen dag du får lyst på nystekte sjokoladevafler.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit