vaffel
Glutenfrie sjokoladevafler med salt karamellsaus
Vafler er kjempegodt. Vafler med sjokoladesmak og verdens enkleste karamellsaus er enda bedre!
50min / 40min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
4 stkegg
en halv dlsukker
2 dlmandelmel
1 dlkokosmel
1 ssfiberhusk
2 tsbakepulver
1 tsvaniljesukker
2 sskakaopulver (bakekakao eller rå kakao)
4 dllettmelk
100 gsmør
Salt karamellsaus:
1 dlkremfløte
2 dlHapå-pålegg
1 tsgrovt flaksalt
Fremgangsmetode
Pisk egg og sukker luftig.
Tilsett de tørre ingrediensene og halvparten av melken. Rør til slutt inn smeltet smør og la vaffelrøren svelle i 15-30 minutter.
Spe på med resten av melken og varm vaffeljernet til litt over middels styrke (f.eks. til 4,5 på en skala mellom 1 og 7).
Pensle med litt smeltet smør eller nøytral olje og hell på en øse vaffelrøre. Ikke legg hele tyngden av lokket på med en gang – da tyter all røra ut på sidene. Stek vaflene ca. 12-15 minutter.
Salt karamellsaus
Varm opp fløten i en kasserolle på middels sterk varme.
Rør inn karamellpålegget til det smelter og sausen blir jevn og tyktflytende.
Smak til med salt.
Tips!
Dersom du ikke får spist alle vaflene med en gang kan vaffelrøren oppbevares opp til en uke i kjøleskapet. Den kan også fryses ned til bruk en annen dag du får lyst på nystekte sjokoladevafler.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆