vaffel
Grove vafler med havregryn
Gjør hverdagen til en liten fest med nystekte grove vafler, vaniljekesam og friske bær. Dropper du sukker og vaniljesukker når du lager vaffelrøre, kan du sende sunne vafler med i matpakka, smurt med ost og skinke, eller annet salt pålegg!
20min / 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Superenkel
Ingredienser
4 porsjoner
50 gsmør
100 ghvetemel
100 gfin sammalt hvete
50 ghavregryn
en halv tssalt
en halv tsbakepulver
2 sssukker (kan sløyfes)
en halv tsvaniljesukker (kan sløyfes)
4 dlmelk
2 stkegg
Fremgangsmetode
Smelt smøret i en liten kasserolle og ta bort fra varmen.
Bland sammen mel, havregryn, salt og bakepulver i en bakebolle. Vil du at vaflene skal ha litt sødme tilsetter du også sukker og vaniljesukker her.
Visp mel og egg sammen i en blandebolle. Rør inn smeltet smør.
Hell melkeblandingen over det tørre og visp til en klumpfri røre.
Dekk bollen og la vaffelrøren svelle i 15 minutter. Røren kan gjerne stå lenger, men spe gjerne med ekstra melk hvis røren blir for tykk.
Stek vaflene gylne og sprø i varmt vaffeljern. Avkjøl på rist. Oppskriften gir ca. 4-6 vaffelplater.
Finn andre deilige vaffeloppskrifter og la deg inspirere.
▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆