Til hovedinnhold
vaffel

Grove vafler med havregryn

Gjør hverdagen til en liten fest med nystekte grove vafler, vaniljekesam og friske bær. Dropper du sukker og vaniljesukker når du lager vaffelrøre, kan du sende sunne vafler med i matpakka, smurt med ost og skinke, eller annet salt pålegg!

Stabel grove vafler under rødstripet kjøkkenhåndkle, står på rustikk trefjøl. På lyseblå asjett ved siden av er det vaffelhjerter med kesam, ferske bær og brunost. Ferske bær omkring.

20min / 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Superenkel

Ingredienser

4 porsjoner

50gsmør

100ghvetemel

100gfin sammalt hvete

50ghavregryn

en halvtssalt

en halvtsbakepulver

2sssukker (kan sløyfes)

en halvtsvaniljesukker (kan sløyfes)

4dlmelk

2stkegg

Fremgangsmetode

Smelt smøret i en liten kasserolle og ta bort fra varmen.
Bland sammen mel, havregryn, salt og bakepulver i en bakebolle. Vil du at vaflene skal ha litt sødme tilsetter du også sukker og vaniljesukker her.
Visp mel og egg sammen i en blandebolle. Rør inn smeltet smør.
Hell melkeblandingen over det tørre og visp til en klumpfri røre.
Dekk bollen og la vaffelrøren svelle i 15 minutter. Røren kan gjerne stå lenger, men spe gjerne med ekstra melk hvis røren blir for tykk.
Stek vaflene gylne og sprø i varmt vaffeljern. Avkjøl på rist. Oppskriften gir ca. 4-6 vaffelplater.

Finn andre deilige vaffeloppskrifter og la deg inspirere.

▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit